www.gotujezcorka.blog.pl

Dlaczego wielozadaniowy? W ten sposob przygotowana piers kurczaka jest u mnie baza do obiadu, salatek lub wystepuje w formie przekaski.
Potrzebujemy:
  • Piers kurczaka – ilosc zalezy od tego ile kurczaka bedziemy potrzebowac. Ja przewaznie biore 2 podwojne,
  • Sol i pieprz do smaku,
  • Ocet balsamiczny.
Przygotowanie:
  • Piers kroje na mniejsze kawalki o podobnej wielkosci,
  • Sole i pieprze do smaku – daje sporo pieprzu, bo pikantniejsza jest smaczniejsza,
  • Zalewam octem balsamicznym i wstawiam do lodowki przynajmniej na godzine,
  • Tak zamarynowanego kurczaka najpierw obsmazam na patelni z kazdej strony i pozniej dusze. Gotowe.
Piers jest aromatyczna, soczysta i miekka. Zanim wykorzystam ja do jakiegos dania zawsze jakas jej czesc znika z talerza:)